Bozulan damarlardan gelen kan daha sonra karın boşluğunda Douglas boşluğuna akar ve burada birikir. Bu durumda tubal abortus six. ve 8. haftalar arasında gerçekleşir.
Yapılacak herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olacaktır. Ancak yine de dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.
Bir takım hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebeliğin ortaya çıkmasında bir rol oynayabilir.
Eğer yetersiz kan akımı olan bir yere yerleşirse, döllenmiş yumurta yeterince beslenemez ve sonunda ölür ve kısmi emilimi daha sonra adet kanamasının gecikmesine neden olur.
Bu nedenle dış gebelik geçiren kadınlar ilerideki gebeliklerinde doktorlarıyla yakından iletişimde olmalı ve riskleri azaltmak için gerekli önlemleri almalıdırlar.
Cerrahi: İlaç veya bekleme tedavisine uygun olmayan ya da ilaç tedavisine yanıt veremeyen hastalarda cerrahi tedavi uygulanır. Cerrahi yaklaşımda genellikle kapalı yöntem olarak bilinen laparoskopik operasyon tercih edilir.
Bu belirtiler eğer yumurta tüplere yerleşmişse daha fazla bilgi daha erken eğer karın boşluğu gibi daha geniş bir yere yerleşmişse daha geç görülmektedir.
Bireyin gösterdiği belirti ve semptomlar esasen kanın nerede toplandığına ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlıdır.
Dış gebeliğin elbette ilk nedeni yumurtanın rahimde değil follop tüplerde tutunmasıdır. Gelişme şansı bu bölgede yoktur. Bu nedenle dış gebelik olarak adlandırılan durumla karşılaşılmaktadır.
Dış gebelik durumlarında embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişmesi mümkün olmadığından kalp atışı olmayacaktır.
Dış gebelikte ilk başta herhangi bir belirti fark etmeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebeliği olan bazı kadınlarda, adet gecikmesi, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi olağan erken gebelik belirtileri veya semptomları vardır.
Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.
Baş dönmesi, zayıflık veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtisi olabilir. Eğer idrar yaparken veya bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık yaşayabilir.
Dış gebelikte ameliyat, genellikle kanama ya da adet dışı kanama yapan kitleleri çıkarmak için yapılır. Kadın doğum uzmanının kararına göre doğal yollarla da ameliyat yapılabilir.
Comments on “The smear testi hangi yaşta yapılır Diaries”